'Eupen vervalste datum brief KBVB'

'Eupen vervalste datum brief KBVB'

Foto: BELGA

Verantwoordelijken van voetbalclub AS Eupen worden ervan verdacht de datum van een naar de Belgische Voetbalbond (KBVB) verzonden klachtenbrief te hebben vervalst. Dat beweert althans Grenz-Echo, het dagblad van de Oostkantons, woensdag op zijn website.

Naar aanleiding van het conflict tussen de KBVB en ex-eersteklasser Eupen was het parket van Eupen met een onderzoek gestart. Procureur Andréa Tilgenkamp verklaarde aan Grenz-Echo dat er, bij huiszoekingen bij de club op 29 maart, aanwijzingen gevonden werden over het vervalsen van een datum op een aan de KBVB gerichte brief. Meer commentaar wou de procureur niet geven, omdat de zaak nog niet afgesloten is.

In de bewuste brief klaagt Eupen over het opstellen van de in hun ogen niet-speelgerechtigde Lierse-speler Jason Adesanya in het competitieduel van 15 februari tegen KV Mechelen. De club uit de Oostkantons ving tot driemaal toe bot bij de bondsinstanties, maar kreeg wel gelijk van de rechtbank van Eupen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) is de volgende instantie die de zaak nu behandelt.
 

Beluister nu de seizoensspecial van ‘Sjotcast’: awards 2019

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.