Annemie Struyf wil haar naam weer onder petitie

Annemie Struyf wil haar naam weer onder de petitie tegen het ontslag van onderzoekster Barbara Van Dyck (KU Leuven). Het gaat echter niet om de bekende journaliste, maar wel om een naamgenoot van het VRT-gezicht.

VRT-journaliste Annemie Struyf eiste gisteren dat haar naam werd geschrapt van de internetpetitie tegen het ontslag van onderzoekster Barbara Van Dyck. Dat is de onderzoekster die door de universiteit van Leuven aan de deur werd gezet omdat ze had deelgenomen aan de actie van de Field Liberation Movement in Wetteren. Daarbij werd een veld met genetisch gewijzigde aardappelen deels vernietigd.

Na de klacht van Annemie Struyf haalden de organisatoren haar naam van de lijst met ondertekenaars. Toen al dacht men dat mogelijk een naamgenote van de journaliste de petitie had getekend.

Die naamgenote dook vandaag op. De Annemie Struyf in kwestie vroeg aan de organisatie om opnieuw opgenomen te worden in de lijst met ondertekenaars. "De journaliste Annemie Struyf heeft niet het recht om te zeggen dat mijn naam mag geschrapt worden," aldus Struyf.

Op de lijst met ondertekenaars staan nog namen als klokken: onder meer 'Desmond Tutu' heeft zijn digitale handtekening gezet. 'Maar van hem zijn we honderd procent zeker dat hij getekend heeft', zeggen de initiatiefnemers. 'Tutu heeft ons een officiële mail gestuurd'
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees