Devolder wil niet naar de Tour

Devolder wil niet naar de Tour

Foto: Photonews

Stijn Devolder keert terug op zijn plannen en wil nu toch niet naar de Ronde van Frankrijk. In de Ronde van Zwitersland wilde hij de conditie opvijzelen maar nu het ook daar niet draait, richt hij zijn blik op de Vuelta.

'Als het van mij afhangt, ga ik niet naar de Tour', liet hij in Zwitserland optekenen aan onze man ter plaatse. 'Ik heb er gewoon de conditie niet voor. Ik kom dan ook van nul, na de dood van Wouter Weylandt (één van zijn beste vrienden, red.).'

Maar Devolder kijkt alweer vooruit en heeft nieuwe plannen:

'Ik zou in juli op stage willen gaan en daar een basis leggen om met klassementsambities naar de Vuelta te tekken.'

Van der Schueren: 'We blijven hopen'

Vacansoleil rekende echter op zijn Belgische kampioen in de Ronde van Frankrijk. Toch wil ploegleider Hilaire Van der Schueren zijn poulain niet verplichten te starten.

'Als hij niet wil, moet hij niet starten. Maar toch blijf ik hopen', aldus Van der Schueren. 'Woensdag zitten we samen, ook met het medisch team, om in eer en geweten de juiste beslissing te nemen. We hebben nog steeds twee scenario's voor de Tour: eentje met en eentje zonder Devolder.'
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.