Ronald Vargas kiest nieuw rugnummer bij Club

Ronald Vargas Foto: PN

Opmerkelijk nieuws in de transferverhaal rond Ronald Vargas. De Venezolaanse middenvelder van Club Brugge heeft donderdag een nieuw rugnummer gekozen. Varvas, die in het middelpunt staat van een transfersoap, ruilt het nummer 20 in voor het nummer 8. Of de spelmaker van blauw-zwart ooit in het nieuwe shirt zal spelen, is maar zeer de vraag.

Club Brugge verwacht de Venezolaan in ieder geval vrijdag terug in het Jan Breydelstadion voor de fysieke testen. Dan zal ook moeten blijken of de toekomst van Vargas nog bij Club Brugge ligt of elders. De afgelopen weken geraakte de relatie tussen de speler en Club erg verzuurd na moeizame contractonderhandelingen. Anderlecht en verschillende buitenlandse teams trokken al aan de mouw van de flamboyante dribbelkont, maar voorlopig blijft Vargas nog eigendom van de West-Vlamingen.

Coosemans nummer 1, Vleminckx nummer 9

Het vrijgekomen nummer 20 wordt ingepikt door jeugdspeler Thibaut van Acker. Colin Coosemans wordt vanaf dit seizoen ook letterlijk het nummer 1 bij Club Brugge. De jonge doelman erfde het rugnummer van Stijn Stijnen. De aangeworven spelers opteerden voor een vrij of vrijgekomen nummer. Michael Almebäck neemt de 3 van Peter Van der Heyden over, Fredrik Stenman de 5 die laatst door Michael Klukowski werd gedragen. Björn Vleminckx koos voor het nummer 9. Victor Vazquez is de eerste veldspeler sinds lang die het rugnummer 13 zal dragen, jarenlang het vaste nummer van doelmannen. De nieuwe doelman Vladan Kujovic opteerde immers voor rugnummer 33. Thomas Meunier wordt nummer 19.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.