99 jobs bedreigd bij Kraft Halle

Staking breekt uit bij Kraft

Volgens de socialistische bediendenbond BBTK zal het personeel van Kraft Foods in Halle voor 48 uur het werk neerleggen. Foto: Belga

Bij Kraft Foods in Halle verdwijnen mogelijk 99 van de 418 banen. De fabriek gaat zich concentreren op de productie van Côte d'or chocolade, klinkt het in een mededeling. Andere producten, zoals Chokotoff-snoepjes, Mignonetten en Bouchées worden er voortaan niet meer gemaakt. Toen het nieuws bekend werd, brak er meteen een staking uit in de fabriek.

Volgens de socialistische bediendenbond BBTK zal het personeel van Kraft Foods in Halle voor 48 uur het werk neerleggen. De actie geldt voor arbeiders én bedienden.

"We willen in de eerste plaats een signaal geven aan de directie", verklaarde vakbondsafgevaardigde Alain Le Brun, naar aanleiding van de aangekondigde herstructurering waarbij bijna 100 banen sneuvelen. Volgens hem wordt de actie goed opgevolgd. Mogelijk zal er nog een stakingspost worden ingericht.
Een nieuwe ontmoeting met de directie staat nog niet op het programma, zegt Le Brun.

Directie

De verhuis van een deel van de productie werd door de directie meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De vakbonden hadden vorige week al gewaarschuwd voor dit scenario. 

De directie zelf zegt de productie te stroomlijnen door het uitbesteden van de niet-kernproducten. De chocoladetabletten en repen worden wel nog in Halle gemaakt.

'Wij wensen alle mogelijkheden te onderzoeken om het aantal ontslagen tot een strikt minimum te herleiden, waaronder bijvoorbeeld vrijwillig vertrek', aldus directeur Paul Meuwes. 'Ik heb onze sociale partners voorgesteld een constructieve dialoog aan te gaan en samen te werken om de toekomst van de fabriek in Halle veilig te stellen.'

 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees