Topchef vraagt 3,75 euro voor glas kraantjeswater

Topchef vraagt 3,75 euro voor glas kraantjeswater

Foto: Shutterstock, Marque

Wie een glas water bestelt in Marque, een driesterrenrestaurant in Surry Hills (Sydney), betaalt maar liefst 3,75 euro. Topchef Mark Best wijt de hoge kostprijs aan zijn milieubewuste levenshouding.

Bij de opening van het restaurant stond mineraalwater uit Frankrijk op de kaart. Maar Best vond het vervelend dat het water per vliegtuig naar Australië vervoerd werd. Daarom liet hij een zuiveringsinstallatie van 4.470 euro in zijn restaurant plaatsen. Deze Italiaanse uitvinding filtert en koelt kraantjeswater en kan plat water bruisend maken.

“Het water is heel zuiver en lekker. Ik ben blij dat we zo’n service kunnen aanbieden aan onze klanten”, meent Best. Hij vertelt er echter niet bij dat hetzelfde drinkbare maar ongefilterde water ook gratis uit elk ander kraantje in Surry Hills stroomt.

In de Australische staat New South Wales zijn restaurants nochtans verplicht gratis kraantjeswater aan te bieden als klanten erom vragen. Maar in de wetgeving staat niets over gefilterd en gekoeld water. De hoge prijs betalen in het gerenommeerde restaurant is dus de enige oplossing. Maar er is ook goed nieuws: voor 3,75 euro mag je je glas naar believen bijvullen.

 

Meer info: www.marquerestaurant.com.au
 

Corrigeer