Venus Williams vecht terug in adembenemende thriller

Venus Williams Foto: REUTERS

Venus Williams heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Amerikaanse zweette wel bloed en tranen tegen de 40-jarige Japanse Date Krumm: 6-7(6/8), 6-3, 7-6, 8-6.

Date-Krumm ging in geen tijd naar 5-1 in de eerste set. Williams vocht terug, maar verloor de beslissende set met 8-6 en na vijf setballen.

Williams begon beter te spelen, maar haar tegenstandster weigerde toe te geven. De tweede set eindigde op 6-3 voor Williams, zodat een derde set de beslissing moest brengen. Ook daarin bleef het spannend maar anders dan in set een trok Venus ditmaal wel aan het langste eind: 8-6.

'Service heeft me gered'

'Het was zwaar', reageerde de winnares van 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008, die een matchbal moest redden om in de running te blijven. 'Date-Krumm speelde geweldig goed. Bijna al haar ballen raakten de lijn en ze bleef tot het einde aanvallend spelen. Gelukkig beschik ik over een sterke service. Dat wapen heeft me gered.'

In de derde ronde stuit Williams op de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez (WTA-76). Die versloeg de Roemeense Monica Niculescu (WTA-46) met duidelijke cijfers: 6-3, 6-0. .
 

Corrigeer