Britse tiener aangeklaagd voor cybermisdrijf

De Britse politie heeft woensdag een tiener aangeklaagd die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een cyberaanval op de website van de CIA. De jongen, de 19-jarige Ryan Cleary, werd dinsdag opgepakt en is vijf keer aangeklaagd onder de Britse Wet op Computermisbruik.

Een van de aanklachten houdt verband met het offline halen van de website van het Agentschap voor Zware Georganiseerde Misdaad, de Britse tegenhanger van de FBI. De website werd bestookt met enorme hoeveelheden verkeer, een aanvalsmethode die ook bekendstaat als een DDOS-aanval.

Cleary wordt er ook van verdacht banden te onderhouden met hackersgroep Lulz Security, die kortgeleden aanvallen pleegde op het Playstation Network van Sony, de website van de CIA en het computersysteem van de Amerikaanse Senaat.

De aanvallen op de website van de British Phonographic Industry - de Britse belangenvereniging voor de muziekindustrie - en de International Federation of the Phonographic Industry - de internationale tegenhanger - worden ook aan Cleary toegeschreven.

Of de FBI ook van plan is aanklachten in te dienen tegen de jongeman, is nog onduidelijk.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees