FOTOSPECIAL. Prins Filip aangekomen in New York

Prins Filip en prinses Mathilde poseren in Central Park. Foto: Photo News

De economische missie onder leiding van prins Filip naar de Verenigde Staten is woensdag aangekomen op de internationale luchthaven van Newark (New York). De grote delegatie met zo'n driehonderd zakenlui arriveerde om 11.45 uur plaatselijke tijd (17.45 uur Belgische tijd).

De prins, prinses Matilde, minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) en Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS)  wandelden woensdagmiddag door Central Park. Ze namen ook even de tijd om halt te houden bij een verkoper van Belgische wafels.

Prins Filip brengt donderdagochtend een bezoek aan Swift, het bedrijf dat een superdatabank beheert van financiële transacties in de hele wereld en een vestiging heeft in het Waals-Brabantse La Hulpe. Prinses Matilde ontbijt tezelfdertijd in een vestiging van de Belgische bakkerijketen Le Pain Quotidien. Later gaat het gezelschap naar Ground Zero.

In een week tijd doet de Belgische delegatie New York, Washington DC en Boston aan. De missie duurt tot 30 juni. Het grootste deel van de delegatie bestaat uit zo'n driehonderd zakenmensen die 203 Belgische ondernemingen vertegenwoordigen. De bedrijven zijn onder meer afkomstig uit de sectoren farma, biotechnologie en ICT. Ook vertegenwoordigers uit de financiële sector en van de Belgische universiteiten reizen mee.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees