FOTOSPECIAL. Literaire wandeling voor 875 jaar Hoboken

FOTOSPECIAL. Literaire wandeling voor 875 jaar Hoboken

Foto: Liliane Verreth

HOBOKEN - Voor 875 jaar Hoboken schreef stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen, samen met de dichters Bert Bevers en Frank De Vos, het gedicht ‘De Inwijkeling’ Er was een literaire boottochten een geanimeerde literaire wandeltocht. Lees en bekijk hieronder het verslag van onze correspondente Liliane Verreth.

Met de boot Festina Lente vertrokken we aan het Steenplein, naar het veer Hoboken-Kruibeke. Daar was het vertrek van de geanimeerde Literaire wandeling die passeerde langs de locaties en monumenten die in het gedicht staan vermeld. Aan het wachthuisje aan het veer konden we een film over de scheepswerf Cockerill bekijken.

Daarna ging het langs café De Congoboot en langs de plek waar de Zwarte God aanspoelde. Na een tekst van Wannes Van de Velde over dit beeld, vervolgden we via de Kapelstraat langs het beeldje van Nello en Patrache, waar we het Nellolied konden meezingen, onze weg naar de kiosk in Park Gravenhof. De drie dichters droegen het gedicht De Inwijkeling voor, samen met de jongens van Morinho die een rap-en beatversie van het gedicht maakten. Prachtig was het!

Het eindpunt van onze wandeling was de O.L.V.-kerk op de Kioskplaats, waar Axl Peleman met zijn ‘Antwerpse Liekes ‘ een miniconcert gaf onder het beeld van de Zwarte God.

Het was een boeiende en zeer aangename literaire boottocht en literaire wandeling waar we heel wat van de geschiedenis van Hoboken hebben vernomen!
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio