'Schip hulpkonvooi Gaza gesaboteerd'

Een van de schepen van het hulpkonvooi voor Gaza is gesaboteerd. Dat hebben Zweedse activisten dinsdag bekendgemaakt. De schroef van het schip Juliano werd onklaar gemaakt.

De schroef van het schip Juliano werd 'door vijandige duikers' onklaar gemaakt, aldus de Scandinavische organisatoren van het Gazakonvooi. Het schip ligt samen met negen andere schepen van het Gazakonvooi in de Grieks haven van Piraeus, vanwaar het konvooi richting Gaza zal vertrekken.

Dimitris Plionis, een vertegenwoordiger van het konvooi, verklaarde dat de saboteurs zeer vakkundig te werk zijn gegaan en vermoedt dat de daders een achtergrond in het leger of de inlichtingendienst hebben. Het herstel van de schade aan het schip, waarop pro-Palestijnse activisten uit Zweden, Noorwegen en Griekenland zullen meevaren, zal enkele dagen in beslag nemen.

Bewaking wordt uitgebreid

'We hebben de bewaking rond de schepen uitgebreid', verklaarde Plionis. 'We houden alles 24 uur per dag in de gaten.' Volgens Torstein Dahle, leider van de Noorse delegatie, is iemand bereid 'zeer ver te gaan om te voorkomen dat het konvooi uitvaart'.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees