'Thuis' krijgt andere Franky

Braam Verreth Foto: vrt

Braam Verreth, de acteur die Franky speelt in 'Thuis', neemt na twee seizoenen afscheid van de serie. Hij wil zich volop op het theater storten. Jef Hoogmartens (27) vervangt hem als zoon van Frank Bomans en Simonneke.

'Ik vind het fijn om verschillende dingen te doen. Daarom ben ik ook acteur geworden', aldus Verreth. 'Nu ik twee jaar heb meegedraaid in Thuis, vind ik het tijd voor iets anders. Volgend seizoen ga ik vooral theatervoorstelling spelen. Daarnaast geef ik ook nog dramalessen in Sint-Niklaas.'

'Ik kijk wel met een warm gevoel terug op mijn tijd bij Thuis', zegt Verreth. 'Het is een fijne ploeg en ik het mooie verhaallijnen mogen spelen. Denk maar aan de coming-out van Franky. De keuze om eruit te stappen was niet eenvoudig, maar het is tijd voor iets anders.'

Wie is Jef Hoogmartens?

Jef Hoogmartens (27) is een Genkenaar die afstudeerde aan de toneelacademie van Maastricht. Na zijn opleiding maakte hij deel uit van het Noord Nederlands Toneel, waar hij tot 2009 in dienst was. Hij vertolkte onder andere een gastrol in Flikken Maastricht.

'Om met een gigantisch cliché in huis te vallen: het is allemaal erg spannend. Mijn tv-ervaring bestond er tot nu toe voornamelijk in om te sterven in politieseries. Thuis is de eerste keer dat ik een personage speel dat de begingeneriek overleeft', aldus de Genkenaar die beseft dat de kijkers eerst wel zullen schrikken als ze een andere Franky zien.

'Het is een uitdaging om voort te bouwen op het personage dat Braam Verreth neergezet heeft, maar het moeilijkste is dat ik moet concurreren met het beeld dat mensen zich al hebben gevormd van de rol.'

De Franky's:

Van 1993 tot 2003 werd de rol van Franky vertolkt door verschillende baby's, peuters en jonge kinderen. Een ervan was het dochtertje van Marleen Merckx (Simonneke).

Van 2003 tot 2009 ging de rol naar Josip Koninckx. Vanaf augustus 2009 werd de minderjarige Josip vervangen door Braam Verreth.

Vanaf 29 augustus 2011 neemt Jef Hoogmartens de rol over.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees