Vargas: 'Altijd gehoopt om ooit voor Anderlecht te spelen'

Ronald Vargas verlaat na het ondertekenen van het contract in het gezelschap van zijn manager en vader het Anderlecht-complex in Nederpede Foto: Mark Renders

Anderlecht heeft woensdag trots Ronald Vargas voorgesteld als nieuwste aanwinst. De Venezolaanse middenvelder blies alle bruggen op bij Club Brugge en maakt voor 2,5 miljoen euro de overstap naar de Brusselse rivaal.

'Ronald heeft van bij het begin gezegd dat Anderlecht zijn eerste keuze is. Hij komt niet voor het geld, want dan was hij wel naar Rusland gegaan', zei algemeen manager Herman Van Holsbeeck in het Constant Vanden Stockstadion.

'Ik heb inderdaad gepraat met Turkse en Russische ploegen', vertelde de Venezolaan zelf, 'maar Anderlecht toonde de meeste inzet om me binnen te halen en dat vind ik een groot teken van respect. Ik weet dat dit een grote ploeg is en heb altijd gehoopt dat ik hier ooit zou kunnen spelen.'

Vanden Stock: 'We hebben onze vedette beet'


Ook voorzitter Roger Vanden Stock was in zijn nopjes met de transfer. 'Ronald is het type dat Anderlecht nodig had. Vandaag hebben we onze vedette beet, hopelijk kan hij de komende jaren zijn talent bij ons bewijzen.'

Lange blessure

De 24-jarige Vargas tekende een contract voor drie jaar bij de recordkampioen, met optie op nog een vierde jaar. Door een knieblessure zal hij wel zeker het seizoensbegin missen. 'Ik ben geopereerd door één van de beste chirurgen van Europa. Er is geen vochtophoping, noch een ontsteking. Ik zit voor op schema en voel me uitstekend', benadrukte 'La Perla'.
Over een datum voor zijn wederoptreden blijft Van Holsbeeck nog voorzichtig. 'Ik hoop op eind september, maar als dat bijvoorbeeld 15 oktober wordt, is dat geen probleem.'

Van Holsbeeck: 'Club contacteerde ons zelf'

'Omdat de situatie de voorbije week escaleerde, heeft Club ons zelf gebeld en gevraagd wat we voor Vargas wilden betalen. De voorbije dagen is de zaak dan relatief snel afgehandeld', vertelde Herman Van Holsbeeck. 'Ongeveer een maand geleden informeerden we bij Club naar hun prijs. Toen was dat met 5 miljoen euro te veel voor ons', deed de manager van Paars-wit het relaas van de onderhandelingen.

'De voorbije week heeft Club ons dan zelf gecontacteerd en gevraagd wat we wilden geven, waarna alles correct en professioneel is afgehandeld. Met Vargas zat Club een beetje in dezelfde positie als wij met Boussoufa, ze wisten dat ze een beslissing moesten nemen', besloot Van Holsbeeck.


 

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.