Thomas Dekker: 'Hier heb ik hele tijd naar uitgekeken'

Thomas Dekker Foto: NBEN

Na de kermiskoers in Sint-Niklaas werd Thomas Dekker fel omstuwd door de media. De Nederlander reed zijn eerste wedstrijd na een dopingschorsing van twee jaar. 'Hier heb ik lang naar uitgekeken', zei Dekker.

'Het ging warempel heel goed in mijn eerste koers na schorsing. De wind zat vrij gunstig en ik positioneerde me de hele wedstrijd netjes vooraan in de grote groep. Ik ben twee jaar out geweest en moest dus echt weer ondergaan hoe het voelt om in een peloton te rijden. De laatste twee kilometers heb ik me evenwel laten uitzakken. Ik wou geen ongelukken zoeken. Vroeger mengde ik me ook nooit in de massasprinten, dus waarom zou ik dat nu doen?', vertelde Dekker.

De Nederlander start morgen weer. 'Donderdag is het voor mij weer koers. Dan gaat het richting Melle. Ik kreeg hier alleen maar positieve reacties van mijn collega's tijdens de koers. Ik kende ook nog wel enkele kerels van vroeger. Het deed me deugd dat ik weer in de armen gesloten werd. Eigenlijk is dit echt wel nostalgie, die kermiskoersen. Met de hele familie naar de wedstrijd. Een rugnummer gaan afhalen in een kroeg en dan geld neerleggen om dat nummertje mee te krijgen. Echt fijn. Het is zalig weer renner te zijn.'

Thomas Dekker finishte als 70ste.

Corrigeer