Frans parket onderzoekt aanrijding Flecha en Hoogerland

Foto: © Laurent Rebours

Het parket van Aurillac opent een vooronderzoek naar het ongeval waarbij zondag tijdens de negende Touretappe een volgwagen twee renners aanreed.

De onderzoeksbrigade van de gendarmerie van Aurillac is belast met het onderzoek naar "een verkeersongeluk met lichamelijke letsels", verduidelijkte de procureur van Aurillac Jean-Pascal Violet. Het onderzoek moet bepalen wie verantwoordelijk is, voegde hij eraan toe.

De Nederlander Johnny Hoogerland en de Spanjaard Juan Antonio Flecha werden aangereden door een wagen met technici van France Télévisions. De volgwagen en zijn bestuurder werden daarop door de Tourdirectie uit de koers gezet.

Voorlopig geen schadeclaim na van Vacansoleil

 De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM is voorlopig niet van plan een schadeclaim in te dienen tegen de Franse televisie of de Tourorganisatie wegens het bizarre incident dat wielrenner Johnny Hoogerland zondag trof in de negende etappe. Hoogerland werd, net als de Spanjaard Juan Antonio Flecha (Sky), van de weg gereden door een auto van de Franse televisie.

"Wij zijn op dit moment alleen maar bezig met het sportieve deel van de Tour. We doen er alles aan om Johnny op de fiets te houden. Dat is prioriteit één", verklaarde algemeen directeur Daan Luijkx.

Wel gaan de ploegen collectief via de belangenorganisatie AIGP actie ondernemen om het aantal motoren en gastenwagens in de koers naar beneden te krijgen. "Dat aantal moet in de komende grote ronden absoluut verminderd worden. We zullen de rennersvakbond ook vragen vanuit die hoek hierop aan te dringen." 
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.