'Game Ready' moet pijn verzachten voor Hoogerland

Hoogerland traint voorzichtig op de 1ste rustdag Foto: EPA

Johnny Hoogerland zal de volgende dagen behandeld worden met een koudecompressiesysteem. De onfortuinlijke Nederlander kwam zondag zwaar ten val in de negende etappe en liep daarbij verschillende verwondingen op.

 Bij Vacansoleil-DCM proberen ze met allerlei middelen de pijn te verminderen voor hun renner en ook de revalidatie te bespoedigen. 'Game Ready' is een van de manieren waarmee Hoogerlander behandeld wordt. Het is een koudecompressiesysteem dat zwellingen onderdrukt, de pijn vermindert en compensatieklachten tegengaat. Dat meldt De Telegraaf.

 'We gebruiken het na een trauma, maar ook na de koers. In de bus op weg naar het hotel kunnen we drie renners tegelijk aan het apparaat leggen. Alles is erop gericht om het herstel zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Als we de zwellingen kunnen tegengaan, heeft hij veel minder pijn en functioneert hij beter', verduidelijkt Eva Koedoot, orthopedisch manueel therapeute in dienst van Vacansoleil-DCM

Hoogerland werd maandag al meermaals behandeld met 'Game Ready'. 'Dinsdag in het hotel en vlak voor de start kunnen we Johnny nog een keer behandelen. We hopen dat hij zo toch nog enigszins kan fietsen', aldus Koedoot.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.