Hoogerland: belletje premier, eigen gebak en liedje

Hoogerland: belletje premier, eigen gebak en liedje

Foto: Belga

Iedereen leeft mee met Johnny Hoogerland. De renner van Vacansoleil-DCM werd in de negende etappe van de Tour de France van de weg gereden en hield zware verwondingen over aan het incident. Dinsdag voltooide de Zeeuw de tiende etappe en mocht hij opnieuw de 'bollentrui' als leider in het bergklassement aantrekken.

Op het moment dat de rennersbus van de Nederlandse wielerploeg dinsdagavond het hotel in Albi bereikte, kreeg Hoogerland nog een 'hoog' telefoontje. Premier Mark Rutte hing aan de lijn om hem te vragen naar zijn toestand en een hart onder de riem te steken. Het gesprek duurde een minuut of tien. Hoogerland vond het prachtig.

De Zeeuw is intussen wereldberoemd en heeft de harten van velen gestolen. Ook zijn woonplaats Yerseke is trots op haar beroemde zoon. de plaatselijke bakker bracht al een eigen gebak op de markt: een Johnny-poes. Een Tompoes is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een dikke laag vanillebanketbakkersroom. Daar legde de bakker nu rode m&m's op, zodat het gebak helemaal op de bolletjestrui lijkt.

Ook op facebook is Hoogerland uiteraard razend populair. De fanpagina's rond de wielrenner schoten als paddestoelen uit de grond. De populairste pagina telt momenteel al bijna 10 000 fans en de reacties blijven toestromen.

De heldenstatus van de Zeeuw gaat zelfs zo ver dat hij een eigen lied krijgt, waaronder de nieuwste ballade over hem, Go! Johnny Hoogerland Go! van Torres Blues.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.