T-shirt ter ere van Hoogerland

T-shirt ter ere van Hoogerland

Foto: rr

Een Amerikaans bedrijf dat T-shirts online verkoopt heeft alvast een shirt ter ere van de Nederlandse renner Johnny Hoogerland klaar. Een held.

In eigen land is de Zeeuw Johnny Hoogerland een held. De Nederlandse bolletjestrui belandde vorig weekend in de prikkeldraad nadat een volgwagen zijn medevluchter Flecha  van de baan had gereden.

Ondanks meer dan dertig hechtingen aan de bil, rijdt Hoogerland nog steeds in de Tour.

Een held dus. En dat is precies wat de mensen achter Stomachofanger ook vinden.

Ze hebben een T-shirt op de markt gebracht dat op esthetisch verantwoorde wijze prikkeldraad combineert met de bolletjes van de bolletjestrui. 'Welcome to Hoogerland' staat erboven.

Wie er woont in Hoogerland staat ook op het shirt: Population: heroes.

Zijn de makers uit op geldgewin? Kan best. Volgens hun site is het T-shirt vooral een eerbetoon.

'Elk jaar worden wel enkele helden geboren tijdens de Tour de France. Mannen die het beste uit zichzelf halen en ons allen inspireren. Ook dit jaar is er een held: Johnny Hoogerland.'

'Na het ongeval zondag zouden u en ik wellicht opgegeven hebben. Maar Johnny niet. Hij sprong op de fiets, beëindigde de etappe, haalde zijn bolletjestrui en ging dan, dan pas, naar de dokter.'

Een T-shirt kost zowat 24 dollar.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.