Vakantie

FOTOSPECIAL. Vijf bizarre restaurants voor gastronomen

Clinic, Singapore Foto: random-good-stuff.com

Wil je verre reizen combineren met originele restaurantbezoekjes, dan zullen deze vijf bizarre eethuizen je vast niet teleurstellen.

A380 In-Flight Kitchen in Taipei, Taiwan
Mensen die dol zijn op vliegen moeten absoluut overwegen om hier een tafeltje te reserveren als ze in de buurt zijn. Het restaurant is namelijk volledig ingericht als een grote airbus. De serveersters dragen een stewardessenpakje en lopen door de gangen met een trolley. Het enige verschil met een echte vlucht is dat je veel meer beenruimte hebt, het eten veel beter is dan in de lucht en je er zelf een verbluffend uitzicht moet bij fantaseren.

Fortezza Medicea Restaurant in Volterra, Italië
Dit imposante fort doet dienst als gevangenis en restaurant. Het eten wordt bereid door de gedetineerden zelf. Geen nood: het bestek is van plastiek om incidenten te voorkomen. Reserveren in het Fortezza Medicea Restaurant gaat helaas niet zo vlot. Enerzijds omdat de zaak een enorme populariteit geniet, anderzijds omat elke maaltijd moet gecontroleerd worden door het Ministerie van Justitie in Rome.

Clinic in Clarke Quay, Singapore
Vergis je niet: Clinic is geen ziekenhuis, wel een toprestaurant en nachtclub. Gasten eten er aan operatietafels en zitten in goudkleurige rolstoelen of loungezetels gemaakt van authentieke metalen hospitaalbedden. Sommige kamers zijn net zoals in veel ziekenhuizen in het groen geschilderd en creëren een rustgevend gevoel, andere ruimtes vallen dan weer op door hun strakke, steriele design. Mannen en vrouwen die graag feesten hoeven zich alvast geen illusies te maken, dit is geen plek waar je kan ontkateren.

www.theclinic.sg

Christon Café in Shinjuku, Tokio
Glasramen, Mariabeelden en schilderijen van Christus: dit kerkrestaurant is de perfecte mix tussen religie en gastronomie. De menukaarten zijn geïnspireerd op doodskisten en tijdens het eten luister je naar typische, bijna dramatische orgelmuziek.

Modern Toilet in Taipei, Taiwan
De gedachte dat je op een toilet zit om te eten, is niet bevorderlijk voor je appetijt. Toch slaat dit wc-concept aan in Taiwan. In het Modern Toilet restaurant neem je plaats op een standaard toilet (weliswaar proper en disfunctioneel) en krijg je allerlei heerlijke gerechten voorgeschoteld in kleine toiletpotten. Drankjes worden aangeboden in miniurinoirs. Bizar extraatje: als dessert kan je kiezen voor een ijsje in de vorm van een hondendrol.

www.moderntoilet.com.tw
 

Corrigeer