Gert Steegmans geeft op in Tour

Gert Steegmans geeft op in Tour

Foto: Belga

Geen Gert Steegmans meer aan de start van de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De renner van Quick Step heeft een handwortelbeentje gebroken na een val afgelopen woensdag in de vijfde Tour-rit.

Steegmans klaagde al langer van pijn in de pols en liet vrijdag dan toch foto's nemen van de pijnlijke hand. Daarop was een breuk te zien en Steegmans besliste in overleg met de dokters om er de brui aan te geven.

De opgave van de Limburger is een nieuwe opdoffer voor Quick Step na de opgave van Tom Boonen. Steegmans kwam zwaar ten val in dezelfde etappe als zijn kopman. Dat Steegmans opgeeft komt niet echt als een verrassing.

Ook met ploegmakker Gerald Ciolek gaat het niet al te best. De Duitser start vrijdag nog wel in de dertiende etappe, maar heeft elke dag meer en meer last van een cyste in het achterwerk.

Steegmans: 'Spijtig want uitstekende benen'


'Ik vind dit echt spijtig', reageert Steegmans. 'Ik heb geprobeerd verder te rijden in de hoop dat het na verloop van tijd beter zou gaan, dat het gewricht gewoon wat gezwollen was. In de eerste dagen na de val was de zwelling te groot en kon een scan de breuk niet tonen. Dus ben ik blijven fietsen, want deze wedstrijd betekent veel voor mij. Ik wilde goed zijn, mijn benen voelden uitstekend. Het is jammer dat ik het niet heb kunnen tonen.'

Steegmans keert nu terug naar België en wordt zaterdag verder onderzocht in het ziekenhuis van Herentals. Dan zal beslist worden of een operatie nodig is.

De Limburger kloeg donderdagavond al in een video van onze cameraploeg in de Tour dat hij zich echt niet goed voelde.

 

Corrigeer