Seksuele spelletjes op scoutskamp

Verschillende kinderen tussen 9 en 11 jaar uit Saint-Remacle hebben op een scoutskamp seksueel getinte spelletjes gespeeld, of waren er het slachtoffer van. Dat zeggen getuigen zaterdag in de kranten van de Sud Presse groep. Het parket van Verviers is een onderzoek gestart.

Eén van de welpjes klapte uit de biecht bij de leiding. Hij vertelde dat verschillende kinderen tijdens een middagdutje op kamp seksuele handelingen pleegden. De kampplaats bevond zich in Burdinne, bij Hoei.

De leiding riep onmiddellijk de hulp in van de scoutsfederatie. Het kamp werd opgebroken.
Eén moeder diende een klacht in en beschuldigde de scoutsleiding ervan onvoldoende toezicht te hebben gehouden. De kinderen werden donderdag gehoord door de politie.

Volgens de substituut van de procureur des Konings van Verviers, Alain Bonnivert, zijn de kinderen niet ondervraagd door justitie. 'Op een leeftijd van 10 of 11 jaar beschikt men al over een onderscheidend vermogen, maar men kan die kinderen geen kwaad opzet verwijten. Als het nodig is, zullen we ze helpen, maar niet vervolgen.'

Niet in de fout

Intussen stelt de federatie van de Franstalige Scouts dat leiding van scoutsgroep Saint-Remacle van Verviers niet in de fout is gegaan.

'De zes kinderen tussen 9 en 11 jaar werden niet zonder begeleiding gelaten. Zoals gebruikelijk bereidde de leiding in een lokaal naast de slaapzaal de activiteiten voor', verklaarde Annick Hoornaert, de communicatieverantwoordelijke van de Fédération des Scouts Baden-Powell de Belgique.

'Zodra ze op de hoogte waren van de feiten, hebben de animatoren adequaat gereageerd. Ze hebben de begeleidingsdienst van de scouts en SOS Enfants - het vertrouwenscentrum voor kindermisbruik in de Franse gemeenschap - gecontacteerd', verklaarde ze.

Geen beslissing

Er werd nog geen enkele beslissing genomen over de scoutsgroep. De leiding en de welpen hebben een vergadering gehad om de feiten te plaatsen en uit te leggen welke spellen toegelaten zijn en welke formeel verboden, voegde Hoornaert er nog aan toe.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees