Canadees pensioenfonds koopt 39% in Brussels Airport

Het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Plan (Teachers’) heeft een akkoord bereikt met de Australische groep Macquarie Airports (MAp) om de belangen van MAp in Brussels Airport en Copenhagen Airport over te nemen. In ruil krijgt MAp het aandeel van Teachers’ in Sydney Airport en een betaling in contanten. Dat deelt Teachers’ woensdag mee.

MAp is sinds 2004 hoofdaandeelhouder van Brussels Airport. Teachers’ zal nu het belang van 39 procent van MAp in Brussels Airport in handen krijgen. De overige aandelen blijven in het bezit van twee Macquarie-infrastructuurfondsen (samen 36 procent) en de Belgische overheid (25 procent plus 1 aandeel).

In ruil voor de aandelen van MAp in Brussels Airport en Copenhagen Airport, waarvan Teachers’ 30 procent van de aandelen in handen krijgt, verwerft MAp 11 procent in Sydney Airport. Ook ontvangt het een niet nader gespecificeerd bijkomend bedrag in contanten.

Teachers verwacht dat de transactie in 2011 afgesloten wordt.

Teachers’ is met 107,5 miljard Canadese dollar eind 2010 het grootste pensioenplan in Canada voor één enkel beroep. Teachers’ investeert de activa van het pensioenfonds en beheert de pensioenen van 295.000 actieve en gepensioneerde leerkrachten in Ontario. "Wij geloven dat Brussels Airport en Copenhagen Airport uitstekende opportuniteiten zijn die onze investeringscriteria en langetermijnvisie in grote mate weerspiegelen", zegt Stephen Dowd van Teachers’ in een persbericht.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees