Contador: 'Evans verdient het om de Tour te winnen'

'Cadel Evans verdient het om de Tour te winnen', aldus uittredend winnaar Alberto Contador. De Spanjaard had zaterdag niets dan lof voor de Australiër die dankzij zijn uitstekende tijdrit zondag in het geel naar Parijs mag rijden.

'Cadel is een waardige winnaar. Zijn manier van koersen mag dan niet spectaculair zijn, hij heeft getoond dat hij heel sterk is en heeft schitterende ritten gereden', oordeelde Contador. 'Hij reed ook een geweldige tijdrit, en dus is het terecht dat hij in het algemeen klassement leider werd', voegde de drievoudige winnaar er nog aan toe.

De Madrileen moest alleen Evans en de Duitser Tony Martin laten voorgaan en was tevreden over zijn tijdrit. 'Ik voelde me goed. Het was een zware dag vrijdag op Alpe d'Huez en dat was er vandaag aan te merken.'

De Spanjaard won eerder dit jaar de Giro, in de Tour werd hij ontgoochelend vijfde, op 3 minuten en 57 seconden van winnaar Cadel Evans.

'Ik ben er niet geslaagd om in Parijs op het podium te geraken, ik was nochtans gekomen om te winnen. Er waren goede en slechte dagen, maar als ik voor dit seizoen de balans maak, kan ik ook veel positieve dingen onthouden. Ik heb alles gegeven en zal de steun van het publiek onthouden. Vrijdag stond mijn gsm vol berichten om me te feliciteren met mijn etappe, dat maakt me gelukkiger dan een overwinning had kunnen doen.'

Corrigeer


Meest Gelezen Sport