Tom Boonen: 'Proberen een rit te winnen in Polen'

Tom Boonen: 'Proberen een rit te winnen in Polen'

Foto: epa

Tom Boonen kijkt uit naar de Ronde van Polen, die zondag start. De voormalige wereldkampioen zit na zijn ongelukkige exit uit de Ronde van Frankrijk weer op schema.

'De voorbije tien dagen heb ik heel goed kunnen trainen', zegt de renner van Quick.Step. 'Ik ondervond geen last meer van mijn val in de Tour. Mijn conditie was al goed in Frankrijk en nu probeer ik die nog aan te scherpen. Ik heb er een uitstekende trainingsweek opzitten. Ik voel me heel goed op de fiets.'

Boonen start met ambities in Polen. 'Ik wil mezelf testen en ga proberen een rit te winnen. Bergop wil ik langer aanklampen dan ik normaal doe om te zien hoe ver ik kom. In de Ronde van Polen debuteerde ik als prof in 2000. Het is een belangrijke wedstrijd in mijn voorbereiding op de Ronde van Spanje en het WK.'

Start zondag

Boonen krijgt naast zich zijn landgenoten Kevin De Weert, Dries Devenyns en Julien Vermote; de Nederlanders Addy Engels en Niki Terpstra; de Fransen Sylvain Chavanel en Jerome Pineau en de Italiaan Marco Bandiera.

De Ronde van Polen (WorldTour) start zondag met een rit in lijn naar Warschau en eindigt volgende week zaterdag (6/8) in Krakau.

Corrigeer