Le Pen: 'Naïviteit Noorse regering erger dan aanslagen'

Le Pen: 'Naïviteit Noorse regering erger dan aanslagen'

Foto: Photo News

Jean-Marie Le Pen deed vrijdag enkele opmerkelijke uitspraken over de aanslagen in Noorwegen. Volgens het boegbeeld van de Franse extreemrechtse partij Front National is Noorse regering de grote schuldige.

In zijn persoonlijke blog liet Le Pen weten dat hij de 'naïviteit' van de Noorse regering 'veel erger' vond dan de aanslagen die werden gepleegd door Anders Breivik. Volgens de 83-jarige erevoorzitter van Front National, heeft Noorwegen 'geen maatregelen genomen tegen het wereldwijde gevaar dat de massale immigratie vormt. Die immigratie was volgens Le Pen de drijfveer van Breivik.

'De situatie lijkt me erg', verklaarde Le Pen, 'niet door de aanslagen van dit ene individu die in een zotte bui zijn medeburgers afmaakte, maar door de naïviteit van de Noorse regering die door deze affaire werd aangetoond.'

'Als u weet dat de Noorse politie geen wapens draagt', voegde Le Pen daar nog aan toe, 'dan is het vanzelfsprekend dat wanneer een individu zijn medeburgers uitmoordt, het niet makkelijk is voor de politieagenten om daar iets tegen te beginnen.'

Ook de verklaarde islamofobie van dader Breivik wuift Le Pen weg. Breivik 'beschikt niet over zijn verstandelijke vermogens, hij is ziek', luidt het. Anderzijds blijven in Le Pens ogen de 'massale immigratie' en het 'globale fenomeen van terrorisme' de grote uitdagingen, waartegen het 'kleine, sympathieke' Noorwegen zich niet gewapend heeft. 
 

Corrigeer

MEER NIEUWS