Andrey Kashechkin voor twee jaar naar Astana

De Kazachse wielrenner Andrey Kashechkin heeft donderdag een contract getekend bij Astana tot het einde van het seizoen 2013. Kashechkin, die eind juli zijn contract bij het Italiaanse Lampre in onderling overleg ontbond, komt met onmiddellijke ingang bij de ploeg en wordt het speerpunt van Astana in de komende Vuelta die start op 20 augustus. Dat staat op de website van de renner.

De 31-jarige Kashechkin start naar eigen zeggen met ambitie in de Ronde van Spanje, waar hij in 2006 als derde eindigde. Nu Vinokourov iets vroeger dan gepland is gestopt, wordt hij de komende jaren ook de belangrijkste Kazachse Tourhoop.

Aidar Makhmetov, commercieel directeur bij Astana, reageerde opgezet met de komst van zijn landgenoot. 'We willen de belangrijkste Kazachse renners bijeenbrengen. De terugkeer van Kashechkin is een belangrijke stap in de vorming van een echte nationale ploeg.'

Kashechkin reed in het verleden nog bij Domo (2001-2002) en Quick.Step-Davitamon (2003). Na twee jaren bij Crédit Agricole stapte hij eind 2005 over naar Astana. Hij reed nog steeds voor de Kazachen toen hij in augustus 2007 positief testte op bloeddoping, wat hem een schorsing van twee jaar opleverde. Vorig seizoen maakte hij zijn comeback bij Lampre.

Corrigeer