Tienkamper Hans van Alphen op zoek naar WK-ticket

Tienkamper Hans van Alphen op zoek naar WK-ticket

Foto: Photo News

Hans van Alphen doet dit weekend een laatste poging om het WK in Daegu te halen. Tijdens de tienkamp in Dilbeek moet hij minstens 8.157 punten zien te sprokkelen om het WK-ticket af te snoepen van Thomas Van Der Plaetsen. Aan de wedstrijd in de Brusselse randgemeente komt, met uitzondering van Van Der Plaetsen, het kruim van de Belgische meerkampers aan de start.

Van Alphen neemt het in Dilbeek op tegen onder meer Frédéric Xhonneux (PR: 8.142 ptn) en de wederoptredende François Gourmet (PR: 7.974). Het is de eerste keer sinds de Europabeker in Polen in 2007 dat het trio start in dezelfde decatlon.

Van Alphen had aanvankelijk half juni zijn WK-ticket beet toen hij op de tienkamp in Kladno zijn PR verbeterde tot 8.120 punten, nadat hij eind mei in Götzis ook al de limiet had gehaald met 8.045 ptn. Maar de pas twintigjarige Van Der Plaetsen deed een maand later op het EK voor beloften nog beter en won goud met 8.157 punten, een nieuw Belgisch record.

Van Alphen moet komend weekend dan ook beter doen dan die prestatie, wil hij Daegu halen. Mocht de Antwerpenaar meer dan 8.200 punten scoren, dan mag België twee tienkampers naar Zuid-Korea sturen.

Gourmet maakt in Dilbeek zijn rentree nadat hij zijn knieligament scheurde. Het is dan ook afwachten hoe hij zal presteren, de atleet zelf mikt alvast op minstens 7500 punten. Xhonneux hoopt op een seizoensbeste in Dilbeek (minstens 7.585 ptn).

 

Corrigeer