Antwerpse politie zet extra manschappen in

Antwerpse politie zet extra manschappen in

Waarnemend Antwerps burgemeester Guy Lauwers Foto: wdk

ANTWERPEN - De lokale politie van Antwerpen zal de komende dagen extra manschappen inzetten in Antwerpen-Noord, waar woensdagavond een massale vechtpartij losbrak tussen onder meer winkeliers en drugsdealers. Het gaat zowel om agenten in burger als in uniform.

Of er strengere structurele maatregelen nodig zijn, wordt volgende week bekeken in een overleg tussen stadsbestuur, politie en parket. Dat zegt waarnemend Antwerps burgemeester Guy Lauwers.

Overlastmaatregelen

In de wijk Seefhoek, waar de vechtpartij zich afspeelde, gelden sinds eind vorig jaar al specifieke overlastmaatregelen. Zo kregen heel wat horecazaken een sluitingsuur van 1 uur opgelegd en leiden het op de openbare weg consumeren van alcohol of drugs er meteen tot een administratieve boete.

'Sommigen vonden die maatregelen zelfs al te repressief, maar het tumult van gisteren bewijst dat dat zeker niet het geval is', aldus waarnemend burgemeester Lauwers (SP.A) donderdag.

Extra agenten

De komende dagen zullen extra agenten worden ingezet om de rust in de buurt te bewaren. Wanneer burgemeester Patrick Janssens volgende week terug is van vakantie, zal er overleg plaatsvinden tussen stadsbestuur, politie en parket om de maatregelen op langere termijn te herbekijken.

Voor het initiatief van de winkeliers, die een burgerwacht willen oprichten, toont Lauwers begrip. 'Ik begrijp hun frustraties, want een buurt met een groot potentieel wordt momenteel steeds meer ingepalmd door drugsdealers en junks. Maar we leven in een rechtstaat, de mensen moeten dit aan de politie overlaten', vindt Lauwers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees