Gent opent Wouter Weylandt atletiekstadion

Gent opent Wouter Weylandt atletiekstadion

Foto: BELGA

GENTBRUGGE - In de Gentse deelgemeente Gentbrugge is zondagvoormiddag het 'Wouter Weylandt atletiekstadion' geopend, op de vroegere terreinen van de voetbalclub KRC Gent-Zeehaven. 'De Mondo-piste voldoet aan alle internationale competitienormen', aldus sportschepen Christophe Peeters (Open Vld).

Met akkoord van de familie van de recent verongelukte Leopard Trek-renner en op voorstel van de atletiekclubs in kwestie, besliste het Gentse schepencollege om het nieuwe stadion naar Wouter Weylandt te noemen. 'De symboliek is ook niet ver te zoeken, Weylandt startte zijn sportcarrière in de atletiek', aldus Peeters.

De piste heeft acht atletiekbanen en ter hoogte van de tribune zijn er negen banen. 'Afhankelijk van de wind kan er in twee richtingen gelopen worden. De Mondo Track FTX toplaag is dezelfde als die voor de Olympische Spelen in Londen.'

Er zijn ook sprintstroken voor de 200 meter, naast een dubbele aanloopzone voor ver- en hink-stap-springen en steeple-voorzieningen. Verder zijn er ook werpnummers, bijvoorbeeld voor speerwerpen of kogelstoten.

De overdekte tribune van het vroegere stadion is aangevuld met een openluchttribune. Daarnaast werd ook een aankomsttoren gebouwd en is er elektronische tijdsregistratie.'Het stadion voldoet aan alle mogelijke normen voor internationale competities', aldus Peeters. 'De piste kan door olympische teams gebruikt worden.'

Corrigeer