Kawashima: 'Onvergeeflijk van de Beerschotfans'

Kawashima: 'Onvergeeflijk van de Beerschotfans'

Foto: ISOSPORT

Lierse-doelman Eiji Kawashima is niet van plan de hatelijke gezangen van de Beerschotfans zomaar te vergeven en te vergeten. In het onderlinge duel tussen de twee clubs op vrijdagavond scandeerden de Beerschotfans massaal 'Kawashima, Fukushima!' richting de Japanse doelman. Het duel eindigde op 1-1, maar de gesprekken na de match gingen vooral over het incident dat de gemoederen verhitte.

Nadat Lierse op voorsprong was gekomen via Dodo El Gabas uitten de bezoekende fans hun onvrede door de doelman van de thuisploeg, die plaats had genomen voor het bezoekersvak, verbaal onder vuur te nemen met de hatelijke gezangen over de natuurramp van afgelopen maart. Kawashima reageerde en werd daarop bekogeld met flesjes en blikjes. Dat was het signaal voor ref Luc Wouters om de partij 5 minuten stil te leggen. Via de stadionomroeper werden de Beerschotfans opgeroepen zich te gedragen, en de partij werd uitgespeeld.

Na het treffen was Kawashima echter nog steeds niet bekomen. De doelman stond in tranen in de kleedkamer. Zijn woede over het respectloze gedrag tegenover de slachtoffers van de natuurramp was groot. 'Ik kan veel negeren, maar dit niet.' riep de goalie uit, die in het tussenseizoen de getroffen regio's bezocht. 'Het drama van Fukushima op deze manier gebruiken heeft niets humoristisch.'

De tol van de aardbeving die noord-Japan op 11 maart trof en de daaropvolgende tsunami staat op 15.000 doden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.