Tim Declercq Belgisch wielerkampioen bij de beloften

Tim Declercq is de nieuwe Belgische wielerkampioen bij de beloften. In een millimeterspurt gooide de 22-jarige Izegemnaar zijn voorwiel nog net voor dat van Sander Helven over de meet. Eliot Lietaer werd derde.

nv

Nog tijdens de eerste koershelft ontstond in drie keer een ruime kopgroep van 25 renners die tot het einde mee het wedstrijdverloop zouden bepalen. Veel voorsprong kregen ze nooit, maar toch gingen achttien overlevenden de finale in.

Kort voor eerst tien en later nog eens negen renners konden aansluiten, ging Edward Theuns in de aanval. Hij nam vijftien seconden voorsprong, waarna hij het gezelschap kreeg van Jeroen Lepla en Louis Verhelst.

Net voor het ingaan van de slotronde ging deze laatste alleen door. Toen hij halverwege die laatste ronde tot 25 seconden uitliep, leek het er even op dat hij solo naar de titel zou rijden. Toch kwamen met Helven, Lietaer, Declercq, Garrit Broeders, Thomas Debrabandere en Arthur Vanoverberghe nog zes renners aansluiten.

Het verschil met de achtervolgers bleef klein, maar toch bleven de leiders buiten schot. Helven zette de sprint van heel ver in en leek het lang te zullen halen, maar in laatste instantie ging Declercq hem nog voorbij.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie