Antwerpse schepen Van Campenhout stapt over naar N-VA

Antwerpse schepen Van Campenhout stapt over naar N-VA

Foto: Di Mackey

ANTWERPEN - De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout, ex-Open VLD, gaat zich aansluiten bij de N-VA. De overgang zal in september officieel worden gemaakt, zo schrijft De Morgen dinsdag. Maar volgens de voorzitter van de Antwerpse N-VA-afdeling is nog niets beslist.

Van Campenhout botste in september vorig jaar frontaal met zijn partij na de beslissing over de Oosterweelverbinding. Hij stapte toen uit Open VLD en zetelt sindsdien als onafhankelijke in het Antwerpse schepencollege. Hij werd de voorbije maanden niet alleen gelinkt aan de N-VA, maar ook aan de SP.A van burgemeester Patrick Janssens.

De Vlaams-nationalisten halen Van Campenhout nu binnen. 'Persoonlijke gesprekken en zijn beleid hebben ons overtuigd', luidt het daar.

Volgens De Morgen kan Van Campenhout bij de N-VA zeker zijn van een goede plaats. Hij brengt zijn bestuurservaring mee, maar ook zijn stemmen. En die zijn zeker welkom met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, waar partijvoorzitter Bart De Wever de gedoodverfde uitdager is van burgemeester Janssens.

Ludo Van Campenhout zelf lost voorlopig niets. 'Ik maak mijn keuze pas bekend in september', zegt hij.

'Nog niets beslist'

Volgens Fons Duchateau, de voorzitter van N-VA Stad Antwerpen, is nog niets beslist over een eventuele overstap van de Antwerpse schepen naar de N-VA. Een beslissing valt pas in het najaar en wordt genomen door het lokale bestuur van de Vlaams-nationalisten, aldus Duchateau.

De voorzitter van de Antwerpse afdeling bevestigt dat er gesprekken met Van Campenhout worden gevoerd en dat die constructief verlopen. Duchateau beklemtoont dat ze tot doel hebben na te gaan of de visies van de schepen en van de N-VA beleidsmatig en programmatorisch gelijklopend zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees