Royal Fou wint Grote Steeple Chase Vlaanderen op Waregem Koerse

Royal Fou heeft dinsdag in Waregem de 164e editie van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. Gemend door Marc-Antoine Dragon bleef de Franse 6-jarige hengst Alpha Speed en Retour de Nuit voor. Topfavoriet Puncho strandde op de vierde plaats.

Het was Alpha Speed, de winnaar van vorig jaar, die meteen de leiding nam. Puncho, vorig jaar derde, volgde in zijn kielzog, met Our Hero op de derde plaats. De posities bleven lang ongewijzigd, tot met nog vijf hindernissen te springen Royal Fou, één van de schaduwfavorieten, kwam opzetten. Royal Fou nam de leiding en sprong foutloos over de Ierse berm en de laatste horde. Met een krachtige eindsprint loodste jockey Marc-Antoine Dragon hem naar een overtuigende zege. De zwaar beladen Alpha Speed moest vijf lengtes toegeven.

Voor trainer Patrice Quiton en de Ecurie des Dunes, die aan de voet van de Mont-Saint-Michel hun thuisbasis hebben, was er 50.000 euro weggelegd. De met 100.000 euro gedoteerde Steeple Chase maakt deel uit van de Crystal Cup, een Europees regelmatigheidscriterium.

Uitslag:
1. Royal Fou (Fra) M.A. Dragon 4,7/1
2. Alpha Speed (Fra) A. Thierry 6,3/1
3. Retour de Nuit (Fra) F. Pamart 6,1/1
4. Puncho (Fra) D. Cottin 3,0/1
5. Our Hero (Ier) S. Twiston-Davis 13,6/1.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.