Club huurt jonge Tsjechische spits van Udinese

In de laatste uren vóór het afsluiten van de transfermarkt heeft Club Brugge zijn aanval versterkt met de 19-jarige Tsjech Matej Vydra van Udinese. De West-Vlamingen zullen Vydra voor één jaar huren van de Italiaanse eersteklasser.

Vydra is een Tsjechische belofteninternational en werd in 2010 verkozen tot revelatie van het jaar in zijn land. Hij begon zijn carrière in de Tsjechische tweede klasse, maar verhuisde op zijn zeventiende naar eersteklasser Banik Ostrava. Vorig seizoen plukte Udinese hem er weg voor meer dan drie miljoen euro.

Bij de Italianen maakte Vydra half augustus nog deel uit van de selectie die Arsenal partij gaf tijdens de play-offwedstrijd voor de Champions League.
Vydra wordt de derde Tsjech in Brugse loondienst, na David Rozehnal (2003-2005) en Stepan Kucera (2007).

'Jonge, talentrijke speler'

'De naam van Matej Vydra is bij Club Brugge al méérmaals gevallen, omdat we ook op zoek waren naar jonge, talentrijke spelers die bij gerenommeerde clubs voorlopig minder speelkansen krijgen', vertelt sportmanager Sven Vermant. 'Udinese staat trouwens ook bekend om hun uitstekende scouting. Vydra is een polyvalente aanvaller die snelheid en diepgang in zijn spel heeft. We kunnen hem dus op verschillende posities inzetten, wat de mogelijkheden binnen onze kern verbreedt.'

Verbauwhede verlaat Club langs achterdeur

Club Brugge bereikte ook een akkoord met doelman Glenn Verbauwhede om zijn contract in onderling overleg te verbreken. Blauw-zwart zag eerder woensdag Karel Geraerts naar Oud-Heverlee Leuven verkassen. De blonde middenvelder mocht vertrekken na onenigheid met het Brugse bestuur.

 

Corrigeer