Christian Brüls naar Gent in plaats van Genk

Christian Brüls Foto: fvv

Verrasssing op de slotdag van de transferperiode in het voetbal. Christian Brüls ruilt Westerlo voor AA Gent. Hij tekende een contract voor vier seizoenen in het Ottenstadion. Shlomi Arbitman maakt de omgekeerde beweging en trekt naar het Kuipje. De transfer van Brüls naar de Buffalo's mag een verrassing heten, aangezien de talentvolle Belg op weg leek naar landskampioen Genk.

De 21-jarige Brüls komt over van KVC Westerlo, waar hij sinds juli 2010 speelde. In het Kuipje groeide de Belg al snel uit tot een sleutelspeler en voetbalde hij zich in de kijker van Racing Genk. De landskampioen lag lang in poleposition om Brüls over te nemen, maar vist uiteindelijk achter het net. Brüls had nog een contract van één jaar met optie bij de ploeg van Jan Ceulemans.

Voor welk bedrag Brüls de overstap maakt, is niet bekend, maar Gent kon wel aanvaller Shlomi Arbitman in de deal betrekken. De Israëliër wordt dit seizoen uitgeleend aan Westerlo. Arbitman speelt sinds vorige zomer in de Arteveldestad, maar kon nog geen basisplaats veroveren. Zijn contract bij Gent loopt nog tot 2014.

Verder maakten de Buffalo's bekend dat linkermiddenvelder Sebastien Phiri één seizoen wordt uitgeleend aan FC Brussels. De tweedeklasser bedong ook een aankoopoptie op de 21-jarige speler, die al bij Brussels speelde tot Gent hem er in 2008 wegplukte.
De 19-jarige Belgische aanvaller Igor Vetokele tot slot verkast definitief naar Cercle Brugge. Hij vindt er Bob Peeters terug, die hem in het seizoen 2009-2010 trainde bij de Gentse beloften.

Corrigeer