Mode

Zo draag je de herfsttrends op het werk

Wil je een stoer accent in je werkgarderobe brengen, ga dan voor het 'of'-verhaal. Of een brede broek, of een brede blazer, that is Foto: *

Mannenlook, retroutouch en slangen als nieuwe luipaarden: de catwalk veroveren is één ding, maar wat moeten we met die trends op de werkvloer?

Kies voor kleur

Een vleugje kleur in je kleerkast hoeft niet frivool te zijn: deze herfst wordt gedomineerd door de kleuren van edelstenen zoals wijnrood, okergeel en smaragdgroen. Deze warme tinten laten zich combineren met het zwart dat al tot je basics behoorde en zorgen voor een warme, volwassen maar trendy uitstraling.

De mannenlook

Wil je een stoer accent in je werkgarderobe brengen, ga dan voor het 'of'-verhaal. Of een brede broek, of een brede blazer, that is. De boyfriendbroek draag je met een vrouwelijk topje, terwijl onder de brede blazer een stakke broek of een rok thuishoort.

De kokerrok

Een kokerrrok die halverweg je kuiten eindigt, is de perfecte basic voor op het werk. Op gewone werkdagen draag je hem met een rolkraagtruitje en met een blouse en een elegante cardigan ben je klaar voor een belangrijke meeting of receptie.

Knitwear

Gebreide truitjes draag je komende herfst een beetje oversized, wat betekent dat je onderaan voor strak moet gaan: skinny broeken, rechte pantalons en kokerrokken zijn een mogelijkheid. Gebreide truitjes met een V-hals staan mooi onder een blazer en de exemplaren die tot voorbij je heupen komen, werk je af met een riempje. Voelt totaal verkeerd, maar ziet er prima uit.

Retro

Joan Holloway is een prima rolmodel, maar als de jaren veertig en vijftig een te grote invloed hebben op je garderobe wordt het al snel een beetje karikaturaal. Hou het daarom op een eenvoudige jurk met een leuke print, driekwartmouwen en een zoom tot onder de knie.

Dierenprints

Tenzij je een wel erg vrij beroep hebt, bestaat de kans dat er menige wenkbrauw gefronst zal worden wanneer je een legging met pythonprint probeert. Beperkt de slangen nog even tot je accessoires en wacht nog even af tot je mannelijke collega's ze gewend zijn.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees