AA Gent na tumultueuze match mee aan de leiding

AA Gent heeft in de laatste wedstrijd van de zesde speeldag gewonnen op het veld van Zulte-Waregem. De West-Vlamingen speelden een sterke eerste helft en stonden verdiend op voorsprong bij de rust, maar in de tweede helft gingen de Buffalo's met goed voetbal en wat hulp van ref Loeman nog makkelijk voorbij de ploeg van Kalezic.

Sterk Zulte-Waregem

Zulte-Waregem begon sterk en kwam al snel op voorsprong met een doelpunt van Rossini na een beeldschone aanval. Teddy Chevalier loodste Jonathan Delaplace door de Gentse verdediging. De Fransman legde mooi terug op de Italo-Belg die maar binnen had te duwen. AA Gent toonde in de eerste helft bitter weinig aandrang om doelman Bossut te bedreigen, en Zulte-Waregem kon zonder al te veel moeite de bal in eigen rang houden.

Ref Loeman

Gent kwam veel strijdvaardiger uit de kleedkamer. De mannen van Sollied voetbalden eindelijk enkele kansjes bij elkaar, en een Gentse treffer hing in de lucht. Uiteindelijk was het ref Loeman die de Gentenaars het beslissende duwtje gaf: een rode kaart voor Dachelet na een trekfout op de doorgebroken Coulibaly kantelde het hele spelbeeld. Wanneer Bernd Thijs de vrije trap meteen binnentrapte, was dat het sein voor een Gentse stormloop. Met succes, ref Loeman eiste nog eens de hoofdrol op door een penalty te geven voor hands van Maréval. Opnieuw Thijs achter de bal, en de middenvelder zette Gent zonder twijfelen op voorsprong.

Zulte-Waregem kwam vanaf dat moment niet meer in het stuk voor, en de ingevallen Ibrahima Conté zorgde vlak voor tijd voor de geruststellende 1-3. AA Gent won uiteindelijk verdiend, maar enige hulp van de scheidsrechter was toch onontbeerlijk voor de Gentenaars.

Corrigeer