Politie met getrokken pistool bij Kuip Feyenoord

Met getrokken pistool konden agenten voorkomen dat de opgewonden fans van Feyenoord de roltrap naar boven konden nemen om het bestuur en de directie van de club te belagen.

Een halfuur voor het begin van de wedstrijd in de Nederlandse ereklasse tussen Feyenoord en De Graafschap hebben zich zaterdagavond ernstige rellen bij stadion De Kuip in Rotterdam voorgedaan. Een paar honderd boze supporters dreigde het Maasgebouw, onderdeeel van de Kuip, te bestormen.

Een deel van de harde kern van Feyenoord meldde zich met vuurwerk en fakkels bij de hoofdingang van De Kuip. Ze riepen om het vertrek van algemeen directeur Eric Gudde en schreeuwden 'Feyenoord is van ons!'. Ook werden er brandjes gesticht en auto’s vernield.

De dreigende situatie leek te escaleren toen tientallen fans toegang tot het Maasgebouw trachtten te krijgen. Leden van de Mobiele Eenheid, agenten en suppoosten konden de op hol geslagen meute ternauwernood terugdringen. Daarbij werden getrokken pistolen en wapenstokken gebruikt om de menigte op afstand te houden. Politie te paard veegde daarna het stadionplein schoon.

Sportief beleefde Feyenoord zaterdag wel een fijne avond. In een duel dat zoals voorzien om 20u45 van start kon gaan, blikte Feyenoord De Graafschap met 4-0 in, om zo de koppositie in de Nederlandse hoogste afdeling te pakken. .
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.