'Eén autoloze zondag is genoeg'

Vandaag is het in 33 steden en gemeenten autoloze zondag. Fietsers en voetgangers krijgen dan vrij spel in de verschillende centra. Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) vindt één autoloze zondag per jaar genoeg.

Alleen hulpdiensten, taxi's en mensen met een speciaal pasje mogen de weg op in de autovrije zones. Het openbaar vervoer is gratis. In alle autoloze steden worden vandaag speciale activiteiten georganiseerd.

'Mensen hebben geen toegang behalve als ze speciale toelating hebben', zegt Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!). 'Het openbaar vervoer is weer gratis, taxi's rijden ook nog rond. Het is de bedoeling dat mensen alles met het openbaar vervoer doen, ofwel te voet, ofwel met de fiets.'

Voor De Lille is één autoloze zondag per jaar het maximum. Hij vindt dat een autoloze zondag veel kost en moeilijkheden veroorzaakt op het vlak van logistiek en organisatie. De autoloze zondag van 18 september kost 1 miljoen euro, verklaart De Lille. 

Brussel en Mechelen weren de auto van 9 tot 19 uur. In Gent, Antwerpen en Brugge blijft de auto aan de kant van 10 tot 18 uur. Ook een heel aantal kleinere gemeenten nemen deel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees