Peter Ebdon schakelt Mark Selby uit in Brazil Masters snooker

Peter Ebdon heeft zaterdag in Florianapolis een einde gemaakt aan de zegereeks van Mark Selby. Met aaneensluitende zeges in het vierde PTC-toernooi en het Shanghai Masters bereikte Selby de eerste plaats op de wereldranglijst, maar in de kwartfinales van het Brazil Masters, geen rankingtoernooi, moest hij met 4-3 de duimen leggen voor Ebdon.

Ex-wereldkampioen Ebdon, naar de 18e plaats op de wereldranking gezakt, had een 3-1 voorsprong genomen, maar zag Selby nog terugkomen tot 3-3. In het beslissende frame keek Ebon tegen een 3-41 achterstand op, voor hij het met een break van 70 koel afmaakte.

In de halve finales staat Ebdon tegenover de Schot Graeme Dott, voor een remake van de WK-finale van 2006. Dott won toen met 18-14. In zijn kwartfinale zette Dott thuisspeler Igor Figueredo met 4-2 opzij.

Ook Shaun Murphy schaarde zich bij de laatste vier. Dat deed hij met een 4-1 zege tegen Ricky Walden. Murphy's volgende tegenstander komt uit een duel tussen Ali Carter en de Schotse zevenvoudige wereldkampioen Stephen Hendry. .

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.