Spanje en Argentinië spelen finale Davis Cup

Spanje en Argentinië spelen finale Davis Cup

Foto: AFP

Spanje en Argentinië zijn doorgestoten naar de finale van de Davis Cup. Nadal en co klopten Frankrijk, terwijl Argentinië het Servië van Djokovic opzij zette.

Nadal en Ferrer oppermachtig

Spanje heeft zich zondag als eerste geplaatst voor de finale van de Davis Cup tennis. Het Spaanse nummer twee van de wereld Rafael Nadal won zondag in Cordoba de beslissende vierde wedstrijd in de halve finales tegen Frankrijk in drie sets (6-0, 6-2 en 6-4) tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en bracht daarmee de stand op een onoverbrugbare 3-1.

Zaterdag wonnen de Fransen het dubbelspel, maar vrijdag hadden Nadal en David Ferrer na hun twee enkelspelen tegen respectievelijk Richard Gasquet en Gilles Simon het thuisland al een 2-0 voorsprong bezorgd.

In de finale nemen ze het op 2,3 en 4 december op tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Argentinië.

Voor de Spanjaarden was het al de achtste keer dat ze zich konden kwalificeren voor de finale van de Davis Cup. Vier keer mochten ze de felbegeerde trofee al mee naar huis nemen.

Opgave Djokovic

De Argentijnen wonnen op bezoek bij titelverdediger Servië de vierde en beslissende partij in de halve finales en brachten zo de stand op een onoverbrugbare 1-3. In die beslissende partij nam het nummer één van de wereld Novak Djokovic het op tegen de Argentijn Juan Martin Del Potro, maar 'Djoko' moest in de tweede set bij een 6-7 (5/7) en 0-3-stand in het voordeel van de Argentijn opgeven.

Djokovic sukkelde al de hele week met een lichte blessure en was voor de start van het duel al twijfelachtig.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.