VRT: we hebben niets te maken met moslimomroep

VRT: we hebben niets te maken met moslimomroep

Foto: rr

De VRT is de vele protestmailtjes tegen de uitzendingen van de moslimomroep (MTRO) beu. We hebben daar niets mee te maken, zegt de de VRT. We verlenen enkel zendtijd.

Vorig weekend zond de Moslim Televisie en Radio Omroep (MTRO) een eerste keer uit via de kanalen van de VRT.

De moslimomroep schoot de partij Vlaams Belang in het verkeerde keelgat. Daarom riep Vlaams Belang op om de VRT te bestoken met mailtjes uit protest.

De VRT is niet erg opgezet met die mailcampagne en wijst er in een persbericht op dat de VRT niets te maken heeft met die uitzendingen. De VRT doet gewoon wat de Vlaamse overheid de omroep oplegt.

'Op 17 december 2010 keurde de Vlaamse regering het besluit goed om zendtijd te verlenen aan de moslimgemeenschap in Vlaanderen. De uitzendingen van de MTRO zijn geen uitzendingen van de VRT. De openbare omroep verleent enkel zendtijd in opdracht van de Vlaamse overheid, net zoals dat gebeurt voor andere levensbeschouwelijke verenigingen zoals de KTRO, het Humanistisch Verbond, de Protestantse Omroep, de Israëlisch Godsdienstige Uitzendingen, de Orthodoxe Radio- en Tv-omroep, de Evangelische Radio-en Tv-stichting.'

De VRT distantieert zich ook inhoudelijk totaal van de MTRO. 'De inhoud van de uitzendingen valt volledig buiten de verantwoordelijkheid van de VRT. Als een uitzending echter zou blijken strijdig te zijn met de bepalingen van het mediadecreet of als de uitzending de mensenrechten zou schenden dan bestaan er een aantal procedures om daartegen te reageren.'

Overigens valt het met het aantal mails aan het adres van de omroep nog wel mee: er is sprake van enkele tientallen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees