Al zeker zeven Belgen op hoofdtabel Ethias Trophy

Al zeker zeven Belgen op hoofdtabel Ethias Trophy

Steve Darcis en Olivier Rochus zullen van de partij zijn in Bergen. Foto: BELGA

De zeven hoogst gerangschikte Belgen op de ATP-wereldranglijst nemen deel aan de Ethias Trophy, het Challengertoernooi (125.000 dollar) van 1 tot 10 oktober in Bergen. Dat blijkt woensdag na de voorstelling van de spelers die rechtstreeks of via een wildcard al zeker zijn van de hoofdtabel.

Xavier Malisse is met zijn 47ste plaats de hoogst gerangschikte deelnemer. Als top 50-speler kreeg hij een wildcard van de organisatoren van het indoortoernooi in de Lotto Mons Expo. Ook Yannick Mertens (ATP 221), David Goffin (ATP 223) en Maxime Authom (ATP 280) kregen een wildcard.

De drie andere landgenoten die op het hardcourt in Bergen in actie zullen komen zijn Olivier Rochus (ATP 80), Steve Darcis (ATP 95) en Ruben Bemelmans (ATP 150). Het trio is rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waarvoor zondagmiddag geloot wordt.

De Italiaan Andreas Seppi staat als 51e na Malisse het hoogst op de wereldranglijst. Verder nemen nog zeven andere spelers uit de top honderd deel: de Rus Igor Kunitsyn (ATP 60), de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 63), de Fransen Adrian Mannarino (ATP 67), Julien Benneteau (ATP 71) en Nicolas Mahut (ATP 90) en de Duitsers Matthias Bachinger (ATP 88) en Tobias Kamke (ATP 95).

Mannarino schreef het toernooi vorig jaar op zijn naam door in de finale Steve Darcis te verslaan.
 

Corrigeer