Beerschot biedt nu ook excuses aan bij Japanse ambassadeur

Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen heeft vandaag in naam van de club zijn excuses aangeboden bij de Japanse ambassadeur voor de spreekkoren tijdens Lierse - Beerschot waar Beerschot-supporters 'Fukushima' riepen, verwijzend naar de kernramp die een paar maanden geleden plaatsvond in Japan.

Gisteren bood Beerschot zijn excuses al aan bij Lierse-doelman Eiji Kawashima. 'Voor mij waren deze excuses niet zo belangrijk', vertelde Kawashima. 'Wel voor de mensen in Japan. En de mensen in België moeten beseffen dat zo'n ramp iedereen kan treffen. Ik ben trots dat ik zo heb gereageerd.'

Vandaag ging Patrick Vanoppen langs bij de Japanse ambassadeur om zich te excuseren voor het incident. 'We willen nogmaals onze sympathie betuigen aan de slachtoffers van de tsunami', zei Vanoppen.

De Beerschot-voorzitter las ook een tekst voor in het Japans: 'Geachte heer ambassadeur, waarde mensen van Japan. Wij bieden u onze welgemeende excuses aan.' Vanoppen vroeg gisteren aan Kawashima om hem te helpen bij het instuderen van de Japanse tekst.

Vanoppen overhandigde ook een truitje van Beerschot met de naam van de Japanse ambassadeur erop.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.