Debuterende Dennis Praet leidt Anderlecht langs Lommel

Lommel - Anderlecht Foto: BELGA

Anderlecht heeft zich simpel gekwalificeerd voor de 1/8ste finales van de beker. Tweedeklasser Lommel werd met 0-4 opzij gezet. Kanu, Juhasz en De Sutter scoorden eerst, maar het publiek veerde vooral op voor twee debutanten. Dennis Praet gaf twee assists en Ronald Vargas zette een penalty om.

De Limburgse tweedeklasser begon het felst. Bij een vrijtrap dook Wisniowski op voor doelman Schollen, maar hij kon niet afwerken. De Brusselse defensie had ook moeite met de pijlsnelle spits Alessandro Cerigioni. Hij raasde eerst voorbij Odoi en Juhasz en liet later ook nog eens Deschacht en Schollen ter plaatse, maar toen redde Roland Juhasz op de lijn.

Anderlecht was de moeilijke kwalificatie van vorig seizoen tegen derdeklasser Centre niet vergeten en nam snel meer initiatief. Deschacht kopte naast en een afgeweken bal van De Sutter zeilde nipt voorlangs. Lommel moest even achteruit en bij een hoekschop ging Dennis Praet de bal opeisen. De tiener zwierde het leer voor doel en daar werkte Kanu de 0-1 tegen de touwen.

Het stadion slaakte een zucht van ontgoocheling, want Anderlecht speelde niet spetterend maar stond toch op voorsprong. Lommel kon het tij evenwel niet keren en RSCA bleef prikjes uitdelen. Juhasz kopte naast en toen Praet in duel ging, dwong De Sutter keeper Thoelen tot een reflex. In de daaropvolgende corner knikte Juhasz de 0-2 binnen.
De doodskist die klaarstond voor de paars-witte reus werd stilletjes weer opgeborgen. Anderlecht bleef nochtans regelmatig balverlies lijden. Dennis Praet zakte na een leuk matchbegin wat weg en ook Biglia toonde zich soms wat nonchalant. De Brusselse fans amuseerden zich dan maar door ‘Les Wallons/Les Flamands, c’est du caca’ te scanderen, maar de match werd niet stilgelegd.

Ook Vargas debuteert

Lommel pepte zich na de pauze weer op. Formule 1-wagen Cerigioni dook een derde keer op voor Schollen, maar zijn stifter schoof naast. Aan de overkant toonde Anderlecht hoe het wel moest. Praet leefde op toen hij een heerlijke assist doorheen de defensie stuurde en de De Sutter schoof het leer onder de keeper.

Bij deze stand zakte de wedstrijd in elkaar en met nog een half uur op de klok vond Jacobs het dan ook tijd om zijn tweede debutant te brengen. Ronald Vargas kwam Kanu vervangen en speelde zijn eerste wedstrijd sinds 6 februari. De Venezolaan toonde één keer dat hij het tangodansen niet verleerd is en lokte na enkele dribbels een penalty uit. Hij zette de elfmeter ook zelf om. Eindelijk heeft Anderlecht een strafschopnemer.

 


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.