Lierse-Westerlo: 0-0

Zesde gelijkspel voor Lierse

Geen winnaar gisteren in de regionale derby tussen Lierse en Westerlo. De thuisploeg sprong veel te slordig met de kansen om en stuitte tot overmaat van ramp twee keer op de lat. Voor Lierse het zesde gelijkspel in acht wedstrijden.

Lierse trok meteen in de aanval en Joeri Dequevy kreeg al na vijf minuten een vrije kopkans. De verraste Brusselaar knikte de bal pardoes in de handen van doelman Deelkens. De Pallieters behielden het commando en kregen veel ruimte op de linkerflank. Met de overhaaste voorzetten van vooral Thompson en in mindere mate Maric wilde het niet lukken. De thuisploeg kwam even met de schrik vrij toen Dekelver net niet bij een assist van Arbitman kon.

Thompson


Aan de overkant ontsnapte Westerlo tot twee keer toe aan een doelpunt. Iets voor het halfuur nam Kenny Thompson de bal heerlijk op de slof. Deelkens behoedde de bezoekers van een achterstand. Zes minuten hield de lat Thompson opnieuw van een goal en was er eerst appel van Lierse voor handspel. In de daaropvolgende uitbraak van Westerlo nam Arbitman de bal met de hand mee. Gumienny floot niet en de Israëlische spits trapte de bal lullig naast, nadat hij Kawashima omzeild had. Lierse kwam nog twee keer opzetten. Deelkens tilde een poging van Elgabas over de lat en Saidi kopte op de lat.

Verloren zoon

Na drie minuten in de tweede helft mocht verloren zoon Jurgen Cavens zich beginnen opwarmen. Het publiek scandeerde de naam van het clubicoon. Ruim tien minuten gooide Chris Janssens Cavens in de strijd. De eerste speelminuten van de spits die een maand geleden op een dood spoor zat bij Lierse. Net voor de invalbeurt van Cavens was er een uitstekende reflex nodig van Kawashima op een kopbal van Arbitman .

Dubbele wissel

De kwaliteit van het spel verwaterde. Jan Ceulemans probeerde het tij te keren met een dubbele wissel Owusu-Annab. Collega Janssens stuurde dubbele meter Peter Kovacs in de loopgraven en liet Soufiane Bidaoui in het shirt van Lierse debuteren tegen zijn ex-club. Veel zoden aan de dijk bracht het niet meer. Een verloren bal van Westerlo tegen de paal en dat was het dan. 

Het volledige verslag en reacties leest in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkooppunten in uw buurt vindt u hier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.