Aldi-pils komt als beste koop uit test Test-Aankoop

Aldi-pils komt als beste koop uit test Test-Aankoop

Foto: rr

Supermarktketen Aldi heeft het pilsbier met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de winkelrekken staan. Dat blijkt uit een test van Test-Aankoop!. Bockor Pils, van de gelijknamige Bellegemse brouwerij, is volgens de consumentenorganisatie de beste pils.

Test-Aankoop deed de voorbije maanden, zes jaar na het vorige onderzoek, opnieuw een pilstest.  44 bieren werden geanalyseerd op hun inhoud en hun smaak.

Bockor Pils van de gelijknamige brouwerij uit Bellegem kwam uit de bus als de beste pils. Ook Estaminet en Maes scoorden bij het testpanel op het gebied van smaak.

Schulten Bräu van Aldi, ondanks zijn naam wel degelijk een Belgisch bier, scoort het best als ook de prijs in rekening wordt genomen. Enige nadeel is dat dit bier enkel in halve liters te verkrijgen is. De Premium Pils van Delhaize is het beste bier bij de flesjes van 25 centiliter.

Ook opvallend: een aantal geteste bieren bevatte niet voldoende grondstoffen om als pils erkend te worden. Het gaat onder meer om Cara Pils, Aro (Makro), Karlsquell (Aldi), 365 (Delhaize) en Cristal.

 

 

 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees