Italiaan Bortolotti eindwinnaar Formule 2

Mirko Bortolotti heeft zich zondag verzekerd van de eindwinst in het Formule 2-kampioenschap na zijn zege in de tweede race op het circuit van Monza. De 21-jarige Italiaan was zaterdag in de eerste race al tweede geworden, na de Roemeen Mihai Marinescu.

Bortolotti vertrok van op de pole maar moest voor de eerste bocht al de leiding afstaan aan de Spanjaard Ramon Pineiro. In de derde ronde heroverde hij de eerste plaats en behield die tot de finish. Pineiro werd tweede op 8 seconden, zijn landgenoot Miki Monras derde.

De Zwitser Christopher Zanella was de enige die Bortolotti voor de eindzege nog kon bedreigen, maar hij werd pas zesde. In de stand heeft hij met nog slechts maximum 50 punten te verdienen 181 punten, tegen 266 voor de Italiaan. In het laatste weekend van oktober is het circuit van Barcelona het toneel voor de slotwedstrijd in de F2.

Zijn eindzege in de Formule 2 levert Bortolotti een testrit op bij het Williams Formule 1-team.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.