Ex-bassist Weezer (40) overlijdt na voorspelling eigen dood op Twitter

Mikey Welsh, de ex-bassist van de Amerikaanse rockband Weezer, is op 40-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Hij werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Chicago. Opmerkelijk: Welsh voorspelde zijn dood en de omstandigheden ervan twee weken geleden op Twitter.

Welsh werd verwacht aan de balie van het hotel om uit te checken, maar daagde niet op. Daarom gingen medewerkers van het hotel zijn kamer in, waar ze hem levenloos aantroffen. Mogelijk nam hij een overdosis geneesmiddelen, al is het niet duidelijk of het om zelfdoding gaat.

Op 26 september twitterde Welsh dat hij de nacht voordien had gedroomd hoe hij in een hotelkamer in Chicago in zijn slaap zou overlijden aan een hartaanval, een week later. 'Ik moet dringend mijn testament opstellen', voegde hij daar toen schertsend aan toe. Even later verbeterde hij zichzelf: 'Niet het volgende weekend, maar over twee weken'.

Welsh speelde basgitaar in Weezer van 1998 tot 2001 en was te horen op het titelloze album met daarop nummers als 'Hash Pipe' en 'Island in the Sun'. Na een zenuwinzinking verliet hij de band en ging hij aan de slag als kunstschilder. 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees