Groen!: 'Verbreding is goede zaak voor de partij'

Groen! ontvangt Van Weert met open armen

Groen! ontvangt Van Weert met open armen

Els Van Weert stapt over naar Groen! Foto: rr

Els Van Weert, voormalig staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling en ex-voorzitter van Spirit, trekt naar Groen!. Volgens haar komt de koers van die partij overeen met waar zij vroeger voor ijverde als voorzitter van Spirit. Groen! verwelkomt voormalig Spirit-voorzitter en staatssecretaris Els Van Weert met open armen.

'Haar komst betekent een mooie versterking voor onze partij. Ze brengt heel wat bestuurservaring met zich mee', aldus Groen!-voorzitter Wouter Van Besien, die met het aantrekken van Van Weert bewust de verbreding van zijn partij doorzet.

De 43-jarige Van Weert is voormalig voorzitter van het ter ziele gegane Spirit en was staatssecretaris voor Sociale Economie en Duurzame Ontwikkeling in de federale regering Verhofstadt-II. Toen spirit-erfgenaam SLP in 2009 opging in Groen!, volgde Van Weert aanvankelijk niet.

Nu, een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, kiest Van Weert voor Groen! omdat 'de koers die Groen! vaart, overeenkomt met de weg die wij destijds met SLP en Spirit wilden bewandelen.'

Groen!: 'Verbreding is goede zaak voor de partij'

De verbreding is volgens Groen! een goede zaak voor de partij én het politieke landschap. Bovendien zouden er voldoende inhoudelijke raakpunten zijn met Van Weert. 'De combinatie van het ecologische toekomstverhaal gekoppeld aan een sterke, duurzame economie met aandacht voor solidariteit is waarin we elkaar gevonden hebben', zegt Van Besien.

Van Weert blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 eerste schepen van Lier voor Lier Leeft, in 2006 in Lier opgekomen als een kartel van sp.a, spirit en onafhankelijken. Hoe het nadien verder moet, is nog niet duidelijk.

'Of we erin zullen slagen in 2012 de positieve en progressieve krachten in Lier te bundelen, moet in de loop van de volgende dagen en weken duidelijk worden', denkt Van Weert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees